Offcanvas top

Cattelan Italia, výrobce luxusního nábytku

Zakladateli známé rodinné italské firmy Cattelan Italia jsou manželé Giorgio a Silvia Cattelan. Giorgio už jako malé dítě miloval vůni dřeva typickou pro otcovu truhlářskou dílnu
a tak se v roce 1979 rozhodl v rodinné tradici pokračovat. V tomto roce zakládají společně se svojí manželkou firmu Cattelan Italia. Původní filozofií firmy bylo vyrábět širší sortiment jídelních stolů, především v kombinaci s mramorem pro zahraniční trhy. Giorgio pocházel ze sedmi bratrů. Pět jeho sourozenců se věnuje v rodinné tradici a to v různých odvětvích nábytkářského průmyslu. V roce 1989 firma Cattelan Italia rozšířila sortiment jídelních stolů o další položky jako jsou  jídelní židle, knihovny, komody a bytové doplňky. V roce 1995 se do vedení firmy dostávají oba synové Lorenzo a Paolo Cattelan.  Lorenzo ještě k tomu vede rodinný statek v Toskánsku s více než stoletou tradicí ve výrobě prémiových italských vín.V roce 2011 se firma Cattelan Italia  spojuje s dalším velkým výrobcem italského nábytku firmou Arketipo. Díky této akvizici se společnosti Cattelan Italia otevřely nové zahraniční trhy. Lorenzo na přání otce zůstává ve vedení společnosti. Firma Cettelan Italia  v současné době působí ve více než 150 zemích světa a má zde přes 350 obchodních zastoupení.

Původní myšlenka zakladatele firmy, že každý domov by měl být symbolem příjemného a funkčního nábytku zůstává nadále zachována.

Firma Cattelan Italia se pravidelně účastní těch nejprestižnějších nábytkářských veletrhů po celém světě anudává trendy moderního bydlení.