Offcanvas top

Paolo Cattelan, mistr elegance v nábytkovém odvětví

Jak se můžete dočíst v článku Cattelan Italia, výrobce luxusního nábytku, Paolo je společně se svým bratrem Lorenzem představitelem druhé generace úspěšně se rozvíjející značky Cattelan Italia. Narodil se v roce 1973 v Thiene, v malém městě severní Itálie. Po studiu na Politecnico di Milano se po boku své rodiny stal špičkou a kromě dalších oblastí je jednou z kreativních sil celé společnosti.

Italský nábytek s nadčasovou hodnotou

Talent pro estetické zpracování snad jako by jen tak mimochodem Paolo podědil po svých rodičích, ale přidává k němu ještě pro něj typický rozměr inovace. Zatímco jeho rodiče, Giorgio a Silvia, začali s výrobou mramorových stolů, dnes je Cattelan Italia proslulá rovněž dalšími prémiovými materiály. Jsou to především designové jídelní stoly s keramickou povrchovou úpravou Marmi, skleněné stoly Crystalart, originální umělecké povrchy, či nádherné kombinace vzácného dřeva. Některé designérské techniky si značka nechala patentovat a její klienti se těší z jejich vlastností.

designovy nabytek

(Zdroj obrázku: Kalatog Cattelan Italia, model Giano Keramik)

Paolo Cattelan je přesvědčen, že kromě vizuální stránky a funkční dokonalosti je jedním z hledisek i odolnost. Materiály jsou proto vyvinuty tak, aby před umístěním do domovů svých nových majitelů obstály v přísných testech odolnosti. Mimochodem, věděli jste, že právě třeba keramický povrch stolů patří mezi nejodolnější materiály?

Paolo vidí design interiéru jako možnost hrát si s perspektivami a vnést do každodenního života funkční luxus. Jeho návrhy se vyznačují čistými liniemi, minimalistickým pojetím a nápaditou koncepcí. Pokud byste měli při pohledu na některé jeho produkty pocit, že se nejedná o nic nového, pak je opak pravdou. Tam, kde vidíte například „jen“ geometrickou linearitu, má vyniknout prémiové řemeslné zpracování a detaily, jako je ruční prošívání kůže. A právě takové, neutrálnější kusy designového nábytku, pak o to vkusněji akcentují ty působivé, umělecké a skulpturální.

Typickým příkladem výše uvedeného jsou kombinace jídelních stolů a židlí. Židle Paola Cattelana jemně doplňují moderní jídelní stoly mnohdy výrazného charakteru – pro ilustraci si prohlédněte třeba ikonické stoly, jako je Spyder, Skorpio, Atrium, či Tyron. Tyto a další modely lákají zákazníky pro svou kvalitu a nápaditou estetiku, která hovoří moderní řečí designu.

designové jídelní stoly

(Zdroj obrázku: Katalog Cattelan Italia, model Tyron Wood)

Moderní nábytek do jídelny a další stovky produktů, jako jsou luxusní komody, konferenční stoly, ale i doplňky, nebo třeba knihovny, dávají vzniknout skutečně efektnímu portfoliu produktů. Lze jimi vybavit celý dům a jsou oblíbené i do komerčních projektů, jako jsou restaurace, hotely, bary a další cílevědomé iniciativy. Pokud lze určit jeden společný jmenovatel, je to nadčasová elegance. 

Cattelan Italia je nejen díky Paolovi předním světovým výrobcem luxusního nábytku, který poskytuje svým zákazníkům výmluvný a přitažlivý design.