Offcanvas top

Trend přichází: Jeden prvek vládne všem!

Rádi bychom vám představili aktuální směr interiérového designu, kterým se v současnosti ubírá mnoho světových značek. Hlavními hodnotami jsou sofistikovanost a jednoduchost, ovšem v luxusním pojetí. A v praxi? Zvolíte si jeden materiál a necháte jeho charakteristickou estetiku prostoupit celým pokojem, nebo i celým domem. 

Zní vám to zajímavě? Pokud ano, čtěte dále, protože společnosti jako Cattelan Italia, Bontempi Casa a další se do tohoto nadčasového přístupu zamilovaly. Další inspiraci na toto téma naleznete také v našem článku Nový koncept Bontempi Casa.

Trend konceptu propojujícího prostor určitými vizuálními akcenty s sebou nese několik výhod. Přináší vysoce flexibilní možnosti, co se týče vzorů, barev, motivů a materiálů, které na jednotlivých kusech nábytku můžete konfigurovat a ladit k dokonalému výsledku. Stylistická svoboda dovolí vtisknout vašemu domovu neopakovatelný signature charakter. 

bytový design

(Zdroj obrázku: Katalog Cattelan Italia, model Premier Keramik Drive)

Majitelé domů se aktuálně často rozhodují pro volbu jednotného konceptu také proto, že se skrze něj snadno a nonšalantně dosahuje exkluzivní estetiky. Klíčovým prvkem může být třeba luxusní organický vzor, který se objevuje na keramické desce jídelního stolu, konferenčních stolcích a například nočních stolcích v ložnici. Může to ale být i neobvyklá barva prémiové kůže, jenž se přihlásí o své slovo na celokožených jídelních židlích, pohovce a dalších detailech moderní obývací zóny. Stejně tak může být oním osobitým znakem elegantní odstín matného bronzového kovu, či kvalitní dřevo. Již jste také podlehli kouzlu páleného dubu? 

design bytu

(Zdroj obrázku: Katalog Cattelan Italia, model Skorpio Round Ker Wood)

V neposlední řadě je podstatnou výhodou to, že volba uceleného konceptu v rámci jedné značky vám umožní být originální, ale váš výběr udrží v jednotné koleji. Tedy, že odstíny, vzory a povrchové úpravy se budou vždy shodovat a tvořit harmonický celek, nikoliv parodii na pokus o sladění všeho se vším. 

Závěrem vás rozhodně nechceme odradit od vašeho osobního autentického projevu - pokud se rozhodnete do celku zakomponovat i další prvky, doplňky a další kusy nábytku. Jedná se o váš prostor a jste-li kreativní umělecká duše, rozhodně nemějte strach obohatit celý koncept do podoby osobitého mixu. A naopak, pokud milujete minimalismus, i tak vám tento trend má co nabídnout. Volte spíše subtilní designový prvek, jako je třeba světlý mramor s jemným žilkováním, namísto excentrických vzorů a nebojte se ani toho, čemu designéři říkají “tichá místa”. 

V Carelli vám rádi budeme nápomocni s výběrem vašeho osobního konceptu. Rádi vám také ukážeme všechny materiály, abyste si je na vlastní oči mohli porovnat s vaší vysněnou představou. A pokud je vaše představa vyloženě specifická, čtěte více v článku Carelli - nábytek, který se přizpůsobí