Offcanvas top

Toaletní stolek jako místo vaší krásy

Vůbec nezáleží na tom, zda jste žena, která si potrpí na výrazné líčení. Líčící stolek je totiž způsob, jak vytvořit ve vašem domově zónu určenou jen vám. Nejde zdaleka jen o stolek se zrcadlem – je to místo, kde si můžete dopřát chvilku na péči o sebe a naplnit ji vším, co vás udělá šťastnou. Krása je jen bonusem.

(Zdroj obrázku: Katalog Bontempi Casa, model Vanity)

Kosmetický stolek plný radosti

Rituály činí dny krásnějšími a lidé, kteří do svých rutinních činností přidávají malé prvky něčeho, co mají rádi, se v životě cítí celkově výrazně spokojeni. Co to znamená? Rituálem může být cokoliv. Kvalitní a příjemná víkendová snídaně s rodinou, procházka, při které necháte mobil v kapse a vychutnáte si dnešní počasí nebo půlhodinka čtení před spaním.


V současnosti plní ženy každý den hned několik rolí naráz a než vplujete zítra ráno do té své, zkuste si představit tiché posezení u toaletky, která vám splní hned několik služeb současně. Můžete si zde v tichosti vypít svou horkou ranní kávu, nahlédnout do diáře a začít svou kosmetickou péči. Chytré ženy navíc vědí, že stolek na líčení, kde máte všechny své věci po ruce, je mnohem lepší alternativa přetahování se o místo u zrcadla v koupelně s dalšími členy domácnosti. Udělá radost i vaší kosmetice – úložné prostory, dekorativní krabice nebo šuplíky jsou suchým a tmavým místem bez vlhkosti a výkyvů teplot, které obecně jakékoliv kosmetice od krému po parfém prospějí.


Stolek na makeup má ještě jednu velkou výhodu: Oproti zběsilému přehrabování se v koupelnových skříňkách můžete vše potřebné umístit do chytrých organizérů a nemusí vás to stát téměř žádné místo navíc. Například stolek Vanity od Bontempi Casa představuje stylový multifunkční stůl, který lze jako stolek na líčení umístit ke stěně, či jej využít jakkoliv jinak, třeba jako designový psací stůl nebo odkládací prostor pro noviny a časopisy. Je překrásný a jeho štíhlé linie a nápaditý vzhled snadno zapadnou do jakéhokoliv stylu interiéru. Doporučujeme tento typ nábytku umístit tak, aby měl k dispozici co nejvíce denního světla – chcete-li ho používat k jeho primárnímu účelu, nejlépe se vám tak bude pracovat s barvami dekorativní kosmetiky. Pokud to není možné, prozradíme vám trik hollywoodských hvězd: Pokud se líčíte večer nebo tam, kde není denní světlo, volte toaletní stolek s osvětlením kombinací žlutého a bílého světla.


TIP: Najděte a pořiďte si židli k toaletnímu stolku, která se vám líbí. Pravděpodobně na ní nebudete trávit dlouhé hodiny a toto místo si zařizujete sama pro sebe. Dopřejte si tedy i trochu estetického rozmazlování a nebojte se designového křesílka nebo taburetu k toaletnímu stolku. Ten může mít i úložný prostor, který schová vysoušeč vlasů, zásoby kosmetických pomůcek, nebo jiné artefakty, bez kterých se jako správná žena neobejdete. Toaletní stolek s taburetem vypadá v místnosti velmi dobře, protože nezakrývá samotný stůl a pokud jednoduše taburetku přesunete jinam, stolek se rázem promění například v konzolový stolek u stěny. Kulatý taburet Mater Familias od výrobce Calia Italia nebo křesílko Camilla od výrobce Cattelan Italia vám mohou být inspirací… Pokud hledáte typově něco zcela jiného, zajímavé a moderní židle naleznete i v nabídce MIDJ.

Moderní toaletní stolek

Doporučujeme vybrat jej tak, aby vás dělal krásnou co nejdéle. Protože se v podstatě jedná o pracovní plochu, která může přijít do kontaktu s látkami obsaženými v kosmetice, nekvalitní povrch se zkrátka nevyplatí. Snadno byste litovala, že se na vašem stolku objeví kroužek od hrnečku s čajem nebo krém, který nelze odstranit. Ideální řešení přináší například italská společnost Bonaldo s modelem Asia. Jeho deska může být vyrobena z mramoru nebo keramiky a kromě toho, že je tato toaletka sofistikovaná a úchvatně elegantní, rovněž se odstraněním zrcadla může stát multifunkčním nábytkem pro další využití, které pro něj vymyslíte.


Pokud hledáte něco trochu odlišného a přejete si, aby váš stolek na šminky vynikl namísto toho, aby splynul s okolím, dobře si prohlédněte model Venus, rovněž vyrobený společností Bonaldo. Jeho příjemně dynamická asymetrie a použití kombinace keramické desky, neobvyklé kovové konstrukce a ořechového dřeva je manifestací dokonalého stylu. A o ten nám přeci u kosmetických stolků jde, že?

Tento kus nábytku se perfektně hodí i jako dárek pro mladou slečnu. Dívčí toaletní stolky se stávají oblíbenou součástí pokojů mladých žen a to ze stejného důvodu, jako je tomu u jejich maminek – je to zkrátka jejich prostor a místo, kde mohou dle libosti experimentovat s make-upem, ale i věnovat se přípravě do školy nebo tvůrčím činnostem.

Všem ženám přejeme, aby si našly čas a prostor jen pro sebe a rádi vám v Carelli budeme nápomocni s výběrem.