Offcanvas top

Multifunkční nábytek Ozzio

Italská firma Ozzio zaměřující se na prémiový designový nábytek byla založena v roce 1961 rodinou Pozzoli. Sídlo firmy se nachází severně od Milána ve městě Brianza, které je typickým nábytkářským městem a centrem italského designu. Již od svého založení se firma Ozzio zaměřovala především na multifunkční nábytek s vysokou přidanou hodnotou – propracovaný program variabilního nábytku je hlavní devízou tohoto výrobce. Dnes značka přes silnou vazbu na svou domovinu úspěšně působí na pěti kontinentech.

Firma Ozzio je výjimečná vývojem vlastního důmyslného systému a nábytkového kování, které jsou nosnou myšlenkou i nosnou konstrukcí jejich prvotřídních produktů. Pokud byste měli mít pouze jediný kousek z tohoto designérského ráje, zvolte rozkládací jídelní stůl. Vlajkovou lodí tohoto italského výrobce nejsou pouze rozkládací jídelní stoly v mnoha variantách, ale také sofistikované designové konferenční stolky. Ty mají neskutečný mnohaúčelový potenciál a více si můžete přečíst v našem článku Konferenční stolky a aktuální trendy

Byznys rodiny Pozzoli stojí na programu designového nábytku pro malé plochy a je kreativně navržen tak, abyste si i v malém bytě zařídili vše potřebné i k rodinným oslavám. Neřestí menších místností a jejich majitelů často bývá výsledný pocit stísněnosti a jakési „přecpanosti“ nábytkem. Ozzio je značka, která z tohoto problému pomůže ladně vybruslit: Například designový jídelní stůl, model 4x4 si pro sebe nezabere vzácný prostor obvykle určený pro nohy stolu. Elegantní dřevěná deska vypadá, jako by se snad vznášela! Spoluautorem tohoto patrně nejikoničtějšího kusu nábytku je Giulio Manzoni, významný architekt se zaměřením na průmyslový design a nové technologie.

Za zmínku stojí i funkční úložné prostory, které se nemusí schovávat mimo oči návštěv. Například nástěnná knihovna Byblos pojme přes 100 kusů knih. Je příjemně asymetrická a není na rozdíl od většiny knihoven kusem, které by plýtvaly vaším místem. Moderní designová knihovna Manga je příjemným osvěžením unifikovaného světa regálů a poslouží i jako skvělé optické oddělení prostoru, pokud si v části některé z místností potřebujete třeba zřídit domácí pracovnu. Ostatně, Ozzio je naprosto perfektním řešením pro menší prostory. Máte jeden takový? Pak nevynechejte náš článek Jak zařídit malý byt.

Kolekce jídelních židlí a bytových doplňků pak zastřešuje promyšleným způsobem všechny ostatní kolekce tak, aby bylo možno z tohoto uceleného programu kompletně vybavit jak domácí, tak komerční interiéry. Židle jsou lehké a přitom stabilní. Na Ozzio si ceníme, že se nebojí pracovat s různými materiály a v jejich nabídce tak naleznete krásné dřevo, elegantní kov, sklo a další materiály, které společně s uměním nábytku dávají vzniknout nábytku překypujícím nápady a čistými liniemi. V Carelli Praha vám rádi značku představíme a doporučíme konkrétní produkty. 

Výrobce se pravidelně účastní prestižních nábytkářských veletrhů po celém světě.