Offcanvas top

Konferenční stolky: Jaké jsou v módě?

Úloha tohoto kusu nábytku se příliš nemění. V místě, kde si přejeme relaxovat, chceme mít po ruce odkládací stolek – na knihy, ovladač, časopis, nebo něco dobrého. V posledních letech designéři interiérů sází hlavně na flexibilitu a variabilní možnosti a již pár sezón jsou nám dělají radost spíše subtilní kusy nábytku, než závazné a robustní stoly do obýváku, či komplikované stěny přetékající odkládacími prostory. Co tedy vybrat, když chcete jít s dobou?

Luxusní konferenční stolky s nápadem

Zvykli jsme si trávit více času doma a na prostor tak můžeme pohlížet trochu jinak, a to jak z hlediska vizuálního, tak funkčního. Zatímco dříve vévodily místu před pohovkou nízké hranaté konferenční stolky často ve dvou barvách dřeva, nadcházející sezóny přináší jistě více hravosti. In jsou stále kulaté konferenční stolky a často vídáme dva konferenční stolky, nebo ještě více: Mohou být různě vysoké, překrývat se, pasovat jeden do druhého, sloužit každý zvlášť na různých místech. I jejich místo se může měnit. Nikde není psáno, že musí být umístěny centrálně před sedací soupravou, naopak. Můžete si udělat pohodlí a v místě, kde máte nohy, vám nemusí nic překážet. Malé odkládací stolky lze umístit před područky sedačky, vedle pohovky ze strany, či zkrátka tak daleko, jak vám to vyhovuje.

TIP: Soustava moderních konferenčních stolků Island z dílny Alberta není konferenční stolek 2v1, ale dokonce 3v1! Jejich jemný design a organické tvary tak trochu připomínají osikové listy a můžete je rozmístit tak, jak vám se vám to bude líbit nejvíce. Vedle sebe, přes sebe, nebo každý zvlášť na jiném konci místnosti. K dostání jsou v různých barevných kombinacích. U barev ještě chvíli zůstaňme. Jsou výrazným faktorem každého interiéru a po padesáti odstínech šedi a neutrálních barev, které vévodily designovým katalogům před zhruba pěti lety se zdá, že v módě, umění i bydlení, začínáme znovu tíhnout k zářivým barvám. Projevuje se sklon více přizpůsobovat interiér našemu komfortu namísto čistě formálního vizuálního efektu pro oči ostatních. Krása a funkčnost se samozřejmě nevylučují, jen si zřejmě přejeme obývat své byty a domy tak, aby přinášely potěšení hlavně nám a nesly i prvky vyjadřující náš konkrétní vkus. Koneckonců, jedním argumentem za všechny je barva Pantone pro rok 2023, veselá a výrazná karmínová. Trendy je rozhodně kombinace přírodních materiálů a výrazných barev. Jak to vypadá v praxi? Třeba jako dřevěný konferenční stolek doplněný designovou skleněnou vázou v odstínech, jako je právě Viva Magenta, mořská modrá, nebo temně fialová.

 odkladaci stolky

(Zdroj obrázku: Katalog Alberta)

Ani skleněným konferenčním stolkům neodzvonilo. Právě naopak, znovu si nacházejí svou cestu do českých domácností. Navzdory mýtu, že je na nich „vše vidět“ neoplývají žádnými nadstandardními požadavky na péči oproti jiným materiálům a vytváří příjemný efekt čistoty. Například model Carelli 08G má ideální rozměry a kombinace pochromované oceli a tónovaného skla ubere na strohosti a dodá chladnějšímu interiéru požadovaný lesk v moderním stylu cozy chic.

Pokud se nemůžete rozhodnout, či se vám líbí právě kombinace dřeva a skla v novém, moderním pojetí, mohly by se vám líbit stolky do obýváku Atari. Pravidelnost výrazné dřevěné podstavy se skvěle hodí tam, kde chcete prostoru „odlehčit“ a nechcete jej zatížit výraznou vrchní deskou konferenčního stolku. Oplývá dynamickou energií kvalitního dřeva a před delší pohovky lze opět umístit dva, či více kusů tohoto typu.

Multifunkční konferenční stolky

Variabilita je rozhodně trendy a pokud jste nenašli průsečík svých požadavků mezi vícekusovými konferenčními stolky, vsadit můžete na zlatou střední cestu. Model Carelli 026B je něco mezi servírovacím stolkem a klasickým rozkládacím konferenčním stolkem, který bude slušet rohovým sedacím soupravám. Moderní podstava nese odnímatelné tři kusy servírovacích či odkládacích podnosů, které poslouží jako odkládací prostor stejně dobře, jako podnos na báječnou snídani do postele. Nebo snídani na pohovku?

rozkládací konferenční stolek

(Zdroj obrázku: Katalog Ozzio, model Radius)

Rozhodně s námi ještě zůstane trend konferenčních stolků s úložným prostorem – pořádek totiž nikdy nevyjde z módy a i u těch nejpřesvědčenějších minimalistů se jistě najdou věci, které je občas potřeba uklidit z dohledu. Takový kus nábytku je navíc možné použít více způsoby, i jako odkládací stolek s úložným prostorem například do předsíně, kam lze položit aktovku nebo klíče po příchodu domů. S osvědčeným designem v příznačném stylu a v mnoha možnostech využití přichází společnost Ozzio, italský design propůjčující svým návrhům luxusní dotyk v podobě toho nejkvalitnějšího dřeva. V jejich nabídce naleznete nadčasové modely. Svou multifunkčností vystupují z řady a patří mezi nejnápaditější výrobce designového nábytku na světě. Některé kusy lze využít i jako jídelní stoly, nebo televizní stolky. A designérská delikatesa na závěr? Cattelan Italia a její stolek Atlas! Základnu, která vzdáleně připomíná venkovní ohniště, můžete díky prosklené desce obdivovat z mnoha úhlů. Jedná se opravdu o stolek s charakterem, který obzvláště vynikne ve větším prostoru.

S výběrem přímo vám na míru vám v Carelli Praha rádi poradíme. A nezapomeňte, že na naše zboží máte vždy minimálně pětiletou záruku.