Offcanvas top

TRENDING: Co je Unexpected Red Theory?

Design se může zdát jako počasí plné proměn. Ale žádný strach, nepotřebujete na každou sezónu nový návrh interiéru. Namísto toho se zaměřte na bytové doplňky a triky, které dodají vašemu bydlení šmrnc. Zveme vás ke sledování například tohoto milého trendu, který vás zahřeje u srdce nejen na Sv. Valentýna!

dárek k valentýnu
Zdroj obrázku: Katalog Ditre Italia, model Kanaha

Unexpected Red Theory lze přeložit jako Teorii nečekané červené a mohli jste se s ní již setkat v magazínech nebo při surfování na internetu. O co jde?

O koncept dekorování interiérů, který pracuje pouze s červenou barvou a pouze jedním objektem. Jako lusknutím prstů však dodá každému prostoru energii, glanc a připraví chutnou dopaminovou jednohubku vašemu mozku. Správně aplikované pravidlo velí přidat jeden červený prvek do prostoru, kde se další červené objekty nenachází, nebo se ani ke zdánlivě ke zbytku interiéru nehodí.
 

darek k valentynu
Zdroj obrázku: Katalog Bonaldo, model Picabia

Iluzorní nesoulad rozehraje malou vzrušující hru s lidskou pozorností. Červená barva přitahuje, ale i varuje prehistorickou část našeho mozku. Protože ale v místnosti ovládá červená jen jeden prvek (váza, část stěny, komoda, polštář…), mozek vyšle malý povědomý impulz ke klidu a překvapení z červené je uloženo jako příznivá, žádoucí a osvěžující zkušenost. Zajímavé, že?

Na údivu z červené barvy zřejmě něco bude. Pokud vás baví Instagram, schválně si vyhledejte hashtag #Unexpectedredtheory a uznejte sami - konvenční designérská logika bývá již pár let záměrně narušována a živé, atraktivní barvy si znovu našly svou cestu do moderního bydlení. 


TOP 3 TIPY, jak na červenou

  • PADESÁT ODSTÍNŮ ČERVENÉ - Experimentujte s možnostmi, které červená nabízí. Pokud jsou na vás jasné odstíny až příliš, podívejte se, jak nádherný je třeba odstín Burgundy nebo Maroon. 

    dárek k valentýnu pro ženu
    Zdroj obrázku: Katalog Bonaldo, model Artika

  • ČERVENÉ ŽIDLE - Proplétají se historií, objevují se jako designové kousky trendech. Například Ludwig Mies van der Rohe, stvořitel vily Tugendhat, navrhl ikonickou „Barcelona Chair“. Její kožená červená verze se později stala snad ještě oblíbenější, než první, slonovinová. Větší červený kus ve vašem obývacím pokoji skvěle splní, co se od Unexpected Red Theory očekává. 

    valentýnské dárky
    Zdroj obrázku: Katalog Bonaldo, model Venere

  • EXPERIMENT, NEBO MALÝ ŠOK? O to v červeném přístupu běží. Dáte-li šanci této syté barvě, využijte ji i jako odrazový můstek k vyzkoušení atypických tvarů, materiálů, nebo konstrukcí. 


    valentynsky darek pro muze
    Zdroj obrázku: Katalog Bonaldo, model Backdrop

Líbí se vám tato módní vlna? Nebo je váš estetický radar zaměřen spíše na přijímání jemnějších vln? Pak máme něco i pro vás - dokonale decentní barvu roku 2024: Peach Fuzz!