Offcanvas top

TOP 3 moodboardy a váš osobní designový manifest

Bytoví designéři a tvůrci moodboardy běžně používají, protože cesta od nápadu k realizaci bývá dlážděna nejedním aha-momentem a spoustou změn. Nahlédněte do tvůrčího procesu, který využívá například Giuseppe Viganò. Nezaměnitelná kolekce Dandy Home pro Gamma Arredamenti je postavena na unikátní vizualitě, stejně jako na kompozici výjimečných tvarů, materiálů, barev a textur.

kožená sedací souprava
kožené sedací soupravy
Zdroj obrázků: Oficiální facebookový profil Gamma Arredamenti dává nahlédnout do tvůrčího procesu luxusního křesla Cocoon z kolekce Dandy Home Collection.

Sestavení vlastního moodboardu spočívá v tom, že k sobě poskládáte jednotlivé prvky a zkoušíte. Nic složitého, ale jedná se o instantní způsob, jak vnímat maximum na první pohled. Ale i dotyk. Můžete si pohladit texturu dřeva, které vybíráte na jídelní stůl, vybrat vyhovující povrchovou úpravu kůže, nebo vidět jednotlivá očka v látce na čalounění. 

Jak sladit kuchyň s obývákem a další zásadní otázky

“Návrhy interiérů u nás nespočívají v tom, abychom vás přesvědčili o tom, co se líbí nám. V naší rodinné firmě si doopravdy zakládáme na tom, aby výsledek nesl otisk vaší individuality a sestavení moodboardů v našem showroomu je k tomu jednoduchým, ale dokonalým nástrojem.”, říká Miloš Žemlička, zakladatel společnosti Carelli.

“Často naši zákazníci například přichází s hotovou představou svého budoucího obývacího pokoje a kuchyně, ale mají-li možnost poskládat si před sebe všechny materiály se všemi jejich aspekty, často kreativní proces nabere na obrátkách. Na vlastní oči (a další smysly) pak zákazník zjišťuje další netušené možnosti.”

Rozvržení materiálů v interiéru je tak jedním ze zásadních rozhodnutí, které na vás spočívá. 

Pomocí moodboardu vyjádříte svůj osobní designový manifest a je na vás, zda se bude týkat jednoho konkrétního pokoje, nebo celého domu či bytu. 

Pro inspiraci přinášíme 3 top moodboardy, které nachází své místo v prvních designérských příčkách: 

1. PEARL je konceptem z dílny Bonaldo, který využívá zajímavé kombinace teplých a studených tónů šedé, ořechového dřeva a kvalitní anilinové kůže v hnědém odstínu. Výhodou sestavení vlastního moodboardu je také to, že je na vás, kam který materiál zvolíte. Moodboard PEARL vám umožní například zvolit ořechový stůl, dřevěnou podlahu a velkou koženou pohovku. Ale budete-li chtít, můžete dát hlavní slovo šedým perlovým odstínům a zemitá hnědá se může v interiéru jen mihnout jako náznak, například jako konferenční stolek. Pro více inspirace si prohlédněte třeba pohovku Aliante.

sedacka sedaZdroj obrázku: Katalog Bonaldo. 

2. GOLDEN BROWN je vznešené, ale střízlivé tablo. Ukazuje, jak skvěle může vypadat přírodní tkanina vedle mramoru a jak příjemně rozsvítí zlatý matný kovový finiš (třeba na doplňcích nebo nohách stolu) čokoládové a terakotové odstíny jemně broušené kůže. Podobný styl se skvěle hodí pro komerční prostory nebo rekreační objekty, které se chtějí blýsknout luxusním jiskřením. Líbí se vám například elegantní stůl Imperial Round

hnědá sedačka
Zdroj obrázku: Katalog Bonaldo 

3. SAND inspiruje jemností a ilustruje, že na detailech záleží. Rafinovaná trojkombinace čalounících látek ovírá široké možnosti, jak s nimi pracovat a čím je doplňovat. Obzvláště dobře vypadají hrubě čalouněné jídelní židle (například Vela) u světlého mramorového stolu. Pískové odstíny přináší ještě další bonus - patří do skupiny neutrálního designu, který vám umožní doplnit jej velmi výraznými barevnými doplňky a komponenty. 

interiérový design
Zdroj obrázku: Katalog Bonaldo

Sestavíte si i vy vlastní moodboard? Jen to zkuste! Je to instantní způsob, jak se na své oblíbené materiály podívat s nadhledem a vydat se na vzrušující cestu, na jejímž konci si budete moci být jisti, že jste vybrali přesně to, co chcete - interiér na míru vašemu vkusu.