Offcanvas top

Veletrh nábytku Feria Hábitat Valencia

Další událost, kterou si zaznamenat, když zkrátka milujete design!
19.-22. září 2023 vám Valencie představí to nejlepší z nábytku a osvětlení a vydat se sem můžete i v případě, že je pro vás zařizování a dekorování prozatím španělskou vesnicí. Jedná se totiž o mezinárodní přehlídku nábytkářského průmyslu a vystavovat zde bude, přirozeně, mnoho španělských značek. A především ty zde stojí za příjemnou designovou degustaci.

Oslava kreativity ve španělském taktu

Svítidla, luxusní koberce, ale i postele, designové odhlučňovací panely a sekce Salón Nude, která odhalí mladé začínající talenty a jejich inovativní pohled na design. 
Festival designu Feria Hábitat představí spoustu známých značek, které již znáte: Venkovní nábytek Nardi, portugalský Stylish Club, nebo Tomasellu, o které jsme vám dali vědět zde

(Zdroj obrázku: Oficiální web pořadatele, https://www.flickr.com/photos/feria-valencia/48760807227/in/album-72157710825689528/)

Hlavním lákadlem je ale španělská nábytkářská scéna, která nabízí specifickou estetiku i přístup. Pokud totiž tato tvorba v něčím vyniká, je to její návaznost na tradici. Nese v sobě bohatou geokulturní autenticitu - mísí se zde urbanistické trendy, středomořský styl, ale i orientální vlivy a temperamentní, barevná kreativita velkých měst ožívajících každý den vlastním energickým ruchem. 

Co stojí za pozornost? 

  • Alfombras Veo Veo: Tato společnost sídlící ve Španělsku vyrábí úchvatné koberce z novozélandské vlny a v jejím portfoliu si snad nelze nevybrat. Originální vzory a dokonalé zpracování luxusních vlněných koberců vás nadchne i svou životností. Dotknout se země nikdy nebylo tak příjemné!
  • Fokobu: Moderní svítidla, zejména kolekce závěsných lustrů a nástěnných svítidel. Pokud jde o interiérový design, s osvětlením lze instantně vykouzlit kýženou atmosféru a estetiku v domácích i komerčních prostorách. V kurzu jsou přírodní materiály, ale i sklo, zejména v organických tvarech.

moderní svítidla
(Zdroj obrázku: Katalog Fokobu, https://www.fokobu.com/wp-content/uploads/2021/03/catalogo_fokobu_digital.pdf)

  • Lladró: Netradiční pojetí výroby z porcelánu. Dekorace, lampy, šperky, nádobí, nebo vonný difuzér, který vám svou vizuální hodnotou vezme dech. Naprosto oslnivé kolekce oslavující konvenční i velmi moderní motivy.

Díky své strategické poloze je Valencie ideálním mostem mezi kontinenty a trhy. Akce slouží jako důležitá spojnice mezi Evropou, arabskými zeměmi, Asií a Latinskou Amerikou. Právě toto prolínání kultur a vlivů dělá z této události více, než pouhý veletrh; je to kulturní výměna, sbližování myšlenek a odrazový můstek pro inovace. Přes 80000 m2 výstavní plochy plus celá jedna hala věnovaná látkám a textiliím pro domácnost (díky simultánně běžící výstavě Home Textiles Premium by Textilhogar), přednášky na aktuální témata v cestovním ruchu a hotelnictví, ale i fascinující prezentace zaměřené na food design.
I personální účast bude působivá. Například Inspirativní Diego Gronda, zakladatel značky nesoucí jeho jméno představí své architektonické a interiérové studio výrazně uměleckým přesahem a mezinárodním vlivem. Héctor Serrano pak reprezentuje současnou špičku designové scény a připisuje si autorství mnoha ikonických předmětů od nábytku po interiérové dekorace. Pokud vás zajímá přesah do b2b a obchodních příležitostí, můžete se zde zaměřit jak na exportní platformy, tak na zařazení lokálních španělských značek do svého portfolia. Bude z čeho vybírat.