Offcanvas top

Kancelářský nábytek DVO. Zařiďte si život, od kterého si nebudete chtít brát dovolenou

DVO. Sídlí ve Friuli a věrna italskému řemeslu vyrábí nábytek do kanceláře, ovšem se silným fokusem na současné potřeby. Jinak řečeno, kancelář již přestává být místem, do kterého se chodí odškrtnout si své povinnosti a odsedět pracovní dobu. DVO kopíruje nové požadavky na aktivní a efektivní práci v příjemném prostoru. A tam je výběr kancelářského stolu a židle jen první vlaštovičkou, která přináší klíč ke stovkám dalších možností.

Kancelář přesahující hranice obyčejného

Vizionářský Google a jeho interiéry byly jedním z prvních příkladů, který přepsal stará pravidla pracovní morálky a dokázal, že moderní kancelář přináší ovoce. Lidem, kteří v ní tráví třetinu svého dne a ve výsledku i efektivitě celé společnosti. Nové pojetí práce vyžaduje nové interpretace kanceláří a dnešky i zítřky patří všem, kdo žijí svou prací, ale váží si i svého odpočinku a pocitu pohody. Jaký interiér kanceláře je ten nejlepší? Odpověď, kterou poskytuje DVO, je naprosto přímá:
Takový, kde se lidé cítí dobře, protože nabízí nejen místo k práci, ale i komfort. Takový, který využívá efektivně prostor a flexibilně propojuje dynamiku jednotlivých pracovních náplní, které se v dnešním světě dokáží proměnit během jednoho pracovního dne několikrát. Takový, který aktuálním interiérovým designem vystihne firemní hodnoty. A takový, který existuje v harmonii s naší jedinou planetou.

DVO umí pokrýt vše, co se týká pracovní části dne. Nábytek do pracovny nevnímá optikou 1+1+1, tedy například jako kancelářské křeslo + stůl + komodu na dokumenty, ale jako celkový koncept. V nadčasovém designu tak lze navrhnout stylový open space, ve kterém se bude dařit rychlému sdílení kreativních myšlenek, profi zasedací místnost pro nadnárodní farmaceutickou společnost, ale i reprezentativní front office a recepce. Umí ale i originální modulární „workstations“, které zohlední specifické požadavky (je potřeba si vyřídit telefonát i ve sdíleném prostoru?), nebo zvukotěsné kancelářské jednotky včetně skleněných dělících stěn, personalizované úložné prostory a archivy. Ale i odpočinkové komfortní zóny, ze kterých si bude málokdo přát vystoupit. DVO si přeje jediné: Abyste svůj čas strávený prací měli opravdu rádi.

Jaký je váš ideální koncept?

DVO nabízí přehledné katalogy (chcete-li si je prohlédnout, kontaktujte nás), ve kterých můžete poměrně snadno nalézt svůj celkový styl a doladit detaily a doplňky. Co vám jistě pomůže, je definovat svůj pracovní archetyp a zvyklosti.

Rozmyslete se, zda potřebujete, aby vaši zaměstnanci pracovali všichni ve stejnou pracovní dobu. Mohou se o jedno pracovní místo prostřídat?  Je pro vás důležité maximální soukromí? Je vaším esem v rukávu velkorysá jednací místnost, kterou nepřekvapí žádný technický šotek? Potřebujete i něco speciálního pro management firmy? 

Kancelář by měla také korespondovat s hodnotami i náplní vaší firmy a alespoň do jisté míry pomoci budování firemní brand identity. A to nejsou zdaleka jen firemní barvy, ale třeba i rozhodnutí o formálnosti či neformálnosti interiéru pracoviště. DVO vám poskytne výhodu nápaditosti a širokého sortimentu, díky kterému vybudujete ultra casual kanceláře, které se stanou součástí firemních bonusů, ale i důstojné vybavení ordinací, advokátních kanceláří, či jiných projektů vyžadujících typickou atmosféru.

Tipy na designové kanceláře

Pro inspiraci přinášíme několik stylů kanceláří, které vám mohou pomoci ujasnit si směr, kterým se chcete ubírat.

#Creative content. Modulární nábytek, nástěnky, moodboardy a prolínání účelů. Efektivní skládací systémy podporující společný tah na branku. Ideální pro startupy, kreativní agentury a všechny iniciativy, kde hraje hlavní roli otevřené myšlení, inovace a nové přístupy. Optimální tam, kde se pracuje v tempu a je potřeba bezchybná interní komunikace.

nábytek openspace
(Zdroj obrázku: Katalog DVO, model Workstations)

openspace kancelář
(Zdroj obrázku: Katalog DVO, model Shells)

#Chic minimalism. Nábytek na míru přímočarým duším, které se nerady rozptylují nepodstatným. Od funkčního požadavku k racionálnímu návrhu, který sedne těm, kteří potřebují v krátkém čase zvládnout maximální soustředění. Skvělý pro architekty, návrháře, či strategické manažery. 

CARELLI TIP: Designová kancelář vybavená řadou Rym (obrázek dole) nechá vyniknout především atypické a atraktivní prostory. Udrží navíc image profesionality a čistoty.

moderní kancelář
(Zdroj obrázku: Katalog DVO, model Rym)

#Komfort především. Když jsou pro vás nadevše vaše rituály a nejlepší výkony nepodáváte pod stresem, ale v klidu. Dopřejte si extra velký psací stůl a umístěte do své kanceláře pohovku a kávový bar pro ty nejpříjemnější pracovní pauzy na světě. Prohlédněte si řadu Home Office Solutions, která vnáší do pracovního dne pohodu domova, ať se již vaše pracoviště nachází kdekoliv. 

moderní nábytek do kanceláře
(Zdroj obrázku: Katalog DVO, model Toledo)

#Green. Udržitelnost a ekologické smýšlení prostupuje všemi obory. Není od věci žit alespoň o něco udržitelněji. Pokud je pro vás tento aspekt důležitý, DVO je správná volba. Pyšní se značným množstvím eko certifikátů a je jen plus, dáte-li i interiéry kanceláří najevo, že vám na udržitelnosti záleží. Řada Pag je inspirací sama o sobě. 

eko nábytek
(Zdroj obrázku: Katalog DVo, řada Pag)

nábytek homeoffice
(Zdroj obrázku: Katalog DVO, model Homeoffice Solutions)

#Busy CEO. Kancelářská sestava na míru nabitému programu. Při navrhování interiéru dejte zelenou všemu, co vaši práci zefektivní. Kancelářská sestava na míru s dostatkem úložného prostoru pro organizaci, interaktivní tabule pro rychlé řešení problémů a pracovních hlavolamů, místo pro rozhovor one to one, nebo i zasedací stůl pro brainstorming ve vaší kanceláři. Vyhněte se čemukoliv, co evokuje chaos (přeplněné místnosti plné dokumentů, které mohou být uloženy jinde), situujte nábytek tak, aby vznikly i volné zóny a nebraňte se personalizovaným doplňkům nebo vkusnému umění. 

jak zařídit kancelář
(Zdroj obrázku: Katalog DVO)

zasedací místnost nábytek
(Zdroj obrázku: Katalog DVO)

zvukotěsné kanceláře
(Zdroj obrázku: Katalog DVO)

DVO je značka, kterou nemůže žádný požadavek překvapit. Pokud by DOV byla módní značka, byla by udržitelnou inovativní značkou poskytující ležérní každodenní pohodlí, aniž by sklouzla k nudě. Byla by ale zároveň i unikátním nástrojem haute couture, který vás oblékne do black tie a nechá zazářit v tom nejlepším světle. 

Také vás značka DVO nadchla? Pak máme ještě tři velká plus na závěr. Výjimečně krátká dvoutýdenní lhůta dodání, nekonečné možnosti úprav na zakázku a vzorný přístup k ekologii. Společnost DVO vidí v ekologii a odpovědnosti významný smysl a je právem pyšná na řadu certifikátů. 

Ohleduplný nábytek budoucnosti 

V dnešním světě, kde se udržitelnost a odpovědnost k životnímu prostředí staly nezbytností, stojí DVO v čele inovací a klade velký důraz na ekologické certifikace a ekologické postupy při výrobě nábytku. Rozhodnutí upřednostňovat recyklovatelné a ekologicky šetrné materiály nejen odráží závazek chránit vzácné zdroje naší planety, ale také dokonale odpovídá náročnému vkusu moderních spotřebitelů, kteří si cení jak luxusu, tak přidané hodnoty v podobě svědomitosti. 
Některé z certifikací (značky i jednotlivých produktů) stojí za bližší prozkoumání, pokud je vám toto téma blízké: 

UNI EN ISO 9001: QRM, tedy zkratka pro Quality Management System, definuje požadavky na systém řízení kvality. Organizace používají tuto normu k prokázání schopnosti soustavně poskytovat výrobky a služby, které splňují požadavky zákazníků a všech právních předpisů. Odkazuje k důvěryhodnosti celé značky i vnitřních hodnot. 
UNI EN ISO 14001: Ručí za to, že společnost disponuje systémem environmentálního řízení, který je v souladu s legislativou. Norma říká, že taková společnost dbá na ochranu životního prostředí a zavedla postupy, které jej nepoškozují. Sleduje faktory, jako je celková spotřeba energie, emise vypouštěné do ovzduší, či nakládání s odpady.
EMAS: Jedná se o program, kterého se společnost účastní zavedením tzv. systému environmentálního řízení. Cílem je zahrnutí požadavků na ochranu životního prostředí do každodenních aktivit. V současnosti je to jeden z nejrozšířenějších způsobů, jak může daná společnost deklarovat ten nejnižší negativní dopad na své okolí. 
FSC: Za zkratkou stojí “Forest Stewardship Council”, tedy Certifikační systém lesního hospodaření, nese myšlenku podporovat v rámci dřevozpracujícího průmyslu environmentálně odpovědné, společensky přínosné a ekonomicky životaschopné obhospodařování lesů celého světa a tím pomoci ochránit mizející zalesnění. 
Seaqual Initiative: Společenství jednotlivců, organizací a společností, které společně pomáhají vést aktivity vedoucí k čištění oceánů, zasazují se o zvýšení povědomí o problematice mořského odpadu a upozorňují na ty, kteří proti němu pomáhají bojovat.
CARB PHASE2 E EPA: Společnost DVO používá k výrobě nábytku komponenty s nízkými emisemi formaldehydu.