Offcanvas top

Luxusní postele zvýší váš příjem z Airbnb bytu

Pokud jako součást svých pasivních příjmů využíváte investiční byt na krátkodobé pronájmy, zbystřete. Platforma Airbnb a podobné služby jsou stále jednou z nejoblíbenějších možností, jak vidět svět a jejich využívání je i v roce 2023 stále na vzestupu. Jak tedy zařídit krátkodobé bydlení? Zejména zahraniční klienti dávají přednost komfortu, na který jsou zvyklí. Jedním z klíčových pilířů vašeho dobrého hodnocení a tedy i možnosti účtovat si vyšší částku za noc je rozhodně kvalitní postel.

Nejlepší postele – nejlepší hodnocení

Byty a apartmány ke krátkodobému pronájmu jsou doménou především velkých měst, která nabízí široké spektrum vyžití. To pro vás znamená dvě věci. Jednak, že jejich nabídka (a tedy vaše konkurence) je poměrně vysoká a cokoliv, co můžete nabídnout navíc, je vaše plus. A za druhé, nejtypičtější návštěvník naplní svůj volný čas prohlížením památek, návštěvami muzeí, restaurací, apod. a do svého provizorního „domů“ se vrací příjemně unavený. Turisté zmoženi tíhou všech zážitků rozhodně ocení, nabídnete-li jim kvalitní postel.

Jste-li pronajímatelem bytu v ČR, budou vaši zákazníci pravděpodobně především z Evropských zemí (Český statistický úřad řadí prvních 5 míst následovně: Německo, UK, USA, Španělsko, Itálie) a lze říci, že se rozhodně jedná o národy, které si potrpí na kvalitní nábytek. Stejně tak vám ale na dobrém skóre přidá dobře navržený byt, který je vizuálně příjemný – nezapomeňte, že téměř všichni vybírají své ubytování podle fotek! Hosté rezervující si ubytování přes Airbnb často hledají osobnější a jedinečnější zážitek, než jaký by získali v hotelu. Kombinací kvality a estetiky jim můžete dopřát prvotřídní zážitek, který si samozřejmě můžete adekvátně účtovat. 

Designové postele jsou řešením, na které se tak rozhodně vyplatí vsadit. V rámci naší nabídky se doporučujeme zaměřit na rozkládací sedací soupravy. Obě své role splní dokonale – přes den nabídnou odpočinkovou zónu, zatímco v noci sedačky na každodenní spaní poskytnou dokonalý luxus srovnatelný s těmi nejkvalitnějšími postelemi na trhu. Mají ještě další přednost: Pokud chytře umístíte do menšího bytu více rozkládacích pohovek, jednoduše ubytujete více hostů naráz a i váš zisk z pronájmu se tak zvýší. Modely, jako je Eclettico do této představy perfektně sedí. Jedná se o kvalitní pohovku, která svým nadčasovým střihem potěší oči a díky velmi kvalitní matraci nabídne sladký spánek. Můžete ale vsadit i na opravdu výrazný interiér, který na fotografiích ihned zaujme. Sedací souprava, jako je Nixon, je příjemnou vizuální ochutnávkou italského designu, nicméně jí to vůbec neubírá na potenciálu poskytnout prvotřídní pohodlí.

Krátkodobý pronájem bytu

(Zdroj obrázku: Katalog Felis, model Nixon)

CARELLI TIP: Je váš investiční byt ke krátkodobým pronájmům menší? Při jeho vybavení se můžete inspirovat i pěti chytrými tipy, jak zařídit malý byt

Airbnb byt a jeho ložnice

Pokud vás z jakéhokoliv důvodu nezaujala myšlenka rozkládacích pohovek, je spousta dalších způsobů, jak vykouzlit moderní ložnici. Vždy dbejte především na komfort - ten nejlépe poskytne dostatečně velký prostor ke spánku, proto doporučujeme volit širší postele. Na pohled velmi atraktivní je také vyšší čelo postele - psychologicky si jej můžeme spojovat s pocitem bezpečí, bývá designově vyladěné a vypadá obecně lépe, než postel přistavěná jen tak ke stěně. Většina výrobců prémiového nábytku má ve své nabídce také extra rozměrné postele a vezmeme-li v potaz, že na dovolenou se kromě zážitků jezdí především za odpočinkem, takové rozhodnutí není od věci. Například model William od italského výrobce Cattelan Italia zaujme každého odpočinku chtivého cestovatele. Můžete si zvolit rozměr až 145 cm x 206 cm x 218 cm! To už je opravdová king size bed, kterou může nabídnout jen málokterý hotel. 

Kvalitní postele mohou nejen přinést lepší návratnost investic, zlepšit celkový dojem hostů a zvýšit designovou hodnotu vašeho bytu. Investice se vám vyplatí rovněž tím, že dobře vybrané lůžko nebude potřeba tak často měnit za nové. Matrace, které nabízí například Felis, Dienne, či Cattelan Italia, jsou vyrobeny z kvalitních, prodyšných a často přírodních materiálů, které vyhovují dlouhodobému užívání. 

Nabízíme ještě tři univerzální rady pro zvýšení komfortu vašich hostů, stejně jako vašich šancí na maximální recenze:

  • Kvalitní ložní prádlo. Každý člověk na světě miluje pocit, kdy se zachumlá do čisté, měkké postele a Airbnb hosté obzvláště. Mívají za sebou dlouhou cestu a pokud se dobře vyspí, budou vám vděčni. Čím více přírodních složek bude ložní prádlo mít, tím lépe. Je lepší vyhnout se syntetickým materiálům - spousta lidí je nemá v oblibě, hůře se čistí a jejich životnost není vysoká. Co tedy ano? Bavlna, len, mušelín. A pokud chcete aspirovat na odznak “superhost”, tedy superhostitel, přidejte na každé lůžko jeden menší hedvábný polštář. Vaši krátkodobí nájemníci vás budou milovat. 
  • Dekorace kolem postele dělají divy. Více zdrojů příjemného osvětlení, vintage plakát, hebký koberec před postelí. Vytvořte ucelený a stylový vzhled, který se hostům bude líbit. 
  • Detaily. Platí to ve všech službách a drobnými nuancemi, které vás nebudou stát skoro nic navíc, vyrobíte mnoho radosti. Díky drobným pozornostem, jako je občerstvení, cestovní průvodce, čerstvé květiny, či lokální zákusek, budou mít vaši návštěvníci pocit, že jste na ně mysleli a získají pocit osobnějšího pobytu. 

Závěrem dodáme, abyste svou nabídku co nejlépe prodali. Nezapomeňte v popisu zmínit kvalitní postel, či cokoliv navíc, co poskytujete. To ostatně bývá právě důvodem, proč si lidé daný pobyt zarezervují. Ujistěte se, že je váš výpis úplný a přesný, s kvalitními fotografiemi a podrobným popisem prostoru a vybavení. Výše zmíněné pomůže přilákat více hostů a odlišit se od konkurence.

Zajímají vás další produkty při inspiraci, jak vybavit Airbnb byt? Přesuňte na náš článek Multifunkční nábytek do Airbnb bytů