Offcanvas top

Výstava Maison&Objet 2023

Výstava designu a nábytku Maison&Objet proslula jako moderní platforma nabízející inspirativní designové jednohubky, ale i nápady a produkty pro velké projekty týkající se interiéru. 
Letošní září rozzáří Paříž především repertoár orientovaný na bytové dekorace, doplňky a další módní prvky, které plní nezastupitelnou roli v interiérovém designu. A jako každý rok, není to ani zdaleka jen výstava nábytku.

design week

Veletrh nábytku i oslava hedónismu

Zapište si datum 7.-11. 9. 2023 a vydejte se povzbudit radost a endorfiny. Organizátoři slibují doslova “výlet za potěšením” a touží k vám dostat barvy, extravaganci, odvahu a humor - tak potřebné jako reakci na nestálost a krizi současného světa.
15 sektorů, 750 značek, 2 nové prostory, 30 konferencí a eventů a 15 velkolepých instalací, které budou spojovat tři hlavní témata: “Svůdná expresivita, osvobozující kreativita a zvýšená citlivost.” Nic, co by se drželo při zemi, že? A to je na této designové události skvělé. Pařížský Maison&Objet totiž není zdaleka jen výstavou předmětů, či prodejním veletrhem. Vždy se snažil dotknout se svých návštěvníků skrze objekty a příběhy autorů, upozorňovat na aktuální témata, sloužit jako spektakulární přehlídka užitého umění a po leta budovat komunitu lidí naladěných na stejnou vlnovou délku. 
Pokud váš pomyslný přijímač také souzní se současným expresivním uměním přetavéném do předmětů přinášejících každodenní raodst a zároveň toužíte po vyladění pozitivní energií, nenechte si tuto událost ujít. Ve francouzské metropoli, která se vždy pro tento design week hodí do gala, jste z pražského letiště za dvě hodinky a pro nudu a šeď nebude místo. Město ožije designem, spoustou doprovodných akcí, pop-upů a večírků, načerpáte si barevnou energii a třeba svému domovu přivezete nějaký krásný maximalistický šperk. 

Bytové doplňky plné radosti

bytové dekorace

Hravé flakony na parfémy, značka Reflections Copenhagen. Zdroj obrázku: Tisková zpráva Maison&Objet.

Září 2023 bude klást důraz na interiéry a doplňky, které oslavují pohodu a ducha radosti a rezonují kreativitou. Zmiňujeme třeba: 

Born 2 Flaaunt Limited, indickou značku luxusních doplňků, mezi kterými naleznete ty nejkrásnější dárky, pokud máte rádi radost v očích obdarovaného. 
Weldaad Authentic Interior, nizozemské radosti s přidanou hodnotou, které oceníte, jste-li blázen do florálních vzorů a kvalitního ložního prádla.
Sandrine Tortikian, francouzská umělkyně, která si umí pohrát s perspektivami a vyrábí mimo jiné krásné nádobí a další doplňky pro stylové stolování. 
Tuttoattaccato, italská značka ručně vyráběného skla. Designové skleničky, se kterými dostanete chuť slavit. Prohlédněte si třeba jejich letní edici, která plně souzní s námětem letošního ročníku. 

Od rozmarných doplňků po umělecké dekorační prvky - akce je zdrojem inspirace na to, jak vdechnout prostorům charakter a emoce. Obrovskou výhodou je také to, že můžete vidět na jednom místě ten nejzajímavější mix z celého světa. 

design

Vlevo: Židle od Matière Griseho, vpravo: Značka Theoreme Editions a stolička Banc Constantin z barevné pryskyřice. Zdroj obrázku: Tisková zpráva Maison&Objet 2O23.

Na Maison&Objet 2023 naleznete i tradičně skvělou a originální kulinářskou sekci, která bude rovněž rezonovat s tématem blahobytu a požitků, ale i úsek věnovaný doplňkům a dekoracím souvisejícím s filozofií wellness. Skvělá příležitost, jak transformovat tolik potřebnou péči o sebe a nově ji definovat třeba prostřednictvím revitalizace koupelny, nebo relaxačních částí vašeho domu.

Tisková zpráva s fotografiemi použitými v tomto článku je dostupná online zde.