Offcanvas top

Nejlepší dovolená v Marrakéši

La Mamounia


Z arabštiny lze název hotelu přeložit jako „úkryt“, ale i „oáza“, či přeneseně jako „náruč“. Již tyto tři termíny vyslovené po sobě zní jako magická formulka, která vás přenese na místo, kde se více než tři sta let stará budova setkává se současnou vizí světových high-end hotelů. 
Conde Nast Traveler jej jmenoval nejlepším hotelem afrického kontinentu, který poskytuje špičkovou úroveň služeb, vynikající gastronomii a také okouzlující designový zážitek.

luwusní wellness hotel
Zdroj: lamamounia.com


Interiér hotelu prošel v nedávné době rekonstrukcí a za zbrusu novou architektonickou podstatou stojí Patrick Jouin a Sanjit Manku, pařížské duo spojující architekturu a design do výjimečné podoby. V tomto případě se svého poslání zhostili s respektem k minulosti a s pohledem směřujícím kupředu: Moderní útočiště s uklidňující atmosférou, luxusní intimita pokojů a apartmánů v objetí neskutečných zahrad, které se v noci rozzáří tisícem světel. 

luxusní hotel
Zdroj: lamamounia.com

Designový hotel, který nezapomněl na své kořeny

Architektonické pojetí stojí na harmonii tradičních kulturních rysů a čistých, moderních prvků. Celkem 209 klíčů patří k pokojům, z nichž každý jeden poskytuje nikoliv místo k přespání, ale luxusní úkryt před každodenním shonem. I když se v La Mamounia odpočívá přímo zázračně, nenechte si ujít ani město samotné. V roce 2024 je to nevšední a krásné destinace, která tepe radostí místního života. Čas tu běží svým vlastním tempem a kdykoliv se vydáte uličkami staré mediny, třeba i jen tak, za nosem, Marakéš vám nabídne cíle v podobě dechberoucích pomerančových zahrad (a překvapivou spoustu zeleně vůbec), půvabných domků, obchůdky se šperky, dekoracemi i doplňky do vašeho interiéru. Na každém kroku vás bude provázet vůně místního koření a nezapomeňte - se soumrakem se náměstí v centru starého města mění ve scénu naplněnou hudbou, vystoupeními místních umělců a přehlídku laskomin všeho druhu.

nejluxusnější hotel na světě
Zdroj: lamamounia.com

TOP 5 designérských skvostů hotelu La Mamounia

kam jet na dovolenou
Zdroj: lamamounia.com

  • Lustr Centenary ve vstupní hale tvoří metaforické srdce a hrdě odkrývá bohatství řemeslné zručnosti a odkazuje k estetickému zážitku z tradičních berberských šperků. 

  • Apartmá Kotoubia představuje vitrínu marockého řemeslného umění: Tesané reliéfy, stěny obložené dlaždicemi Zellige příznačnými pro marockou kulturu a vyřezávané, ručně malované dřevěné stropy. Světlé tóny interiéru podtrhují jemnost tradičního dřevěného nábytku a barevných mozaik. Z tohoto apartmánu si užijete výhled na Kotúbijskou věž, symbol města.

  • Hotelové spa patří mezi nejkrásnější na světě. Orientální hammam vystihuje rafinovaný vkus i opulentní smyslové zážitky. Nenechte si tuto tradiční revitalizaci těla i ducha ujít, budete se cítit jako znovuzrození.
  • Vinný sklep L´Oenothéque. Hra stínů, světel, struktur a materiálů vytváří skvostný interiérový salónek, který slouží pro odpolední ochutnávku marockého vína. 

  • Mašrabíja: Architektonické dřevěné prvky typické pro severní Afriku a Blízký východ. Tyto ručně vyřezávané dřevěné okenice a balkony přidávají modernímu interiéru dotyk nenapodobitelného řemesla, které se dědí z generace na generaci.

kam na dovolenou v dubnu
Zdroj: lamamounia.com

K dispozici jsou vám kromě pokojů a apartmánů také tři soukromé rijády. O co jde? Tradiční domy se vstupem z ulice, které vám po otevření dveří odhalí působivé vnitřní prostory domu i s jeho nádvořím, bazénem, pavlačovými ochozy a zahradou. Zde si můžete užít vlastní soukromí naplněné nekonečným odpočinkem. 

kam na dovolenou v listopadu
Zdroj: lamamounia.com

Koncept La Mamounia je stvořen i pro další exkluzivní péči o vaše blaho. O zážitky z jídla a pití s postará pět hotelových restaurací, z nichž každá se specializuje na jinou světovou kuchyni. Trochu toho hřešení by vám jistě posvětil možná nejslavnější pařížský cukrář Pierre Hermé, který pro La Mamounia připravil speciální dezertní menu a v prostorách hotelu naleznete i butik s jeho ikonickými makronkami. Hotel má také místnost určenou pro vychutnání si kaviáru a šampaňského, střešní zónu s DJem i butikové kino s 21 místy k sezení, ale i několik barů, čajoven a zahradu plnou překrásné flóry. 

La Mamounia slibuje opravdu exkluzivní pohled na odpočinek, že? 

Láká vás spíše Toskánsko? Další super tip naleznete zde