Offcanvas top

Luxusní obývací stěny

Obývací stěna. Toto slovní spojení může v dnešní době mnohým vyvolat až úsměv na rtech. Ale pojďme změnit perspektivu - je to pojmenování pro funkční řešení, které je v novém pojetí ultra exkluzivní.

Designové obývací stěny 


Aktuální módní slovo má flexibilita a v případě obývákových stěn to platí zcela. “Často se setkáváme s poptávkou po nábytku, který by dal vyniknout velkoryse navrženým prostorům. Naši klienti si většinou již nepřejí vybavit pokoje číslo jedna až pět, ale spíše si přejí návrh celkového řešení.”, říká Marek Žemlička, jeden ze zakladatelů firmy Carelli. 

Požadavek na propojování namísto oddělování se běžně týká obývacího pokoje a jídelny či kuchyně. Vyplývá z přirozených potřeb a dobře zvolená obývací stěna může poskytnout úplně nový pohled na věc. Jak? Jen se podívejte: 

obýváková stena
Zdroj: Katalod Alf DaFrè, model Antis 

Alf DaFrè a katalog této společnosti se může stát vaším průvodcem po světě geniálních interiérových nápadů: Specializují se na vestavná řešení na míru a právě obývací stěny se s Alf DaFrè skládají lehce a účelně. 

Volně stojící stěna je vlastně designový policový systém, který můžete poskládat dle vašich potřeb - více uzavřeného úložného prostoru, nebo volného místa na dekorace? Volba je na vás. Model Antis (na fotce výše) neubere na kráse rozměrnému pokoji, ale elegantně oddělí dvě poslání místnosti. 

obývací steny
Zdroj obrázku: Katalog Alf DaFrè, model Antis 

Antis a podobné systémy jsou inspirativním řešením, které vyznívá v prostoru uvolněně, ale na stejném principu samozřejmě funguje i u stěny. Jde zkrátka o to, přistoupit k tématu obývacích stěn v současném kontextu. Mimoto, jakákoliv televizní nebo obývací stěna skvěle splní estetický záměr, když jí nějakým způsobem „vyhradíte” celou výšku stěny. A dvojnásob to platí v minimalisticky laděném interiéru: Pokud ve většině místnosti ponecháte mnoho volného prostoru, jedna „naplněná” stěna pak poskytne útulný a obydlený dojem. 

Carelli TIP: Je to místo nejen pro televizi. Patří sem i knihy, dekorace, nebo dokonce krb. Pokud nechcete, televize zde vlastně vůbec být nemusí! 

luxusní obýváky
Zdroj obrázku: Katalog Alf DaFrè, model My Space 

Na fotce výše můžete vidět, že možnosti sestavit si podobu vlastní stěny v obývacím pokoji jsou zcela ve vašich rukou. Zde se interiérový designér zaměřil na narušení klasických očekávání - úložný systém je robustnější a širší, než by se čekalo a předmětem hlavního zájmu je krb. A výsledek je super!

Moderní obývací stěna


luxusní obývací pokoje
Zdroj obrázku: Katalog Alf DaFrè, model Go Up

Další možností je zapuštění do stěny, které vykouzlí funkční a designové epicentrum bydlení. Na obrázku výše vidíte jeden ze způsobů, jak s tímto typem pracovat - působí zcela mimořádně, přitom podobného výsledku dosáhnete snadno. Pomůžeme vám pohodlně nalézt ideální výsledek podle toho, kolik skladovacího prostoru potřebujete. Rafinovaným plusem zůstává i to, že sami rozhodujete o tom, kolik z obsahu bude zrovna vidět, a kolik toho zůstane uzavřeno za posuvnými dvířky. 

obývací stěna bílá
Zdroj obrázku: Katalog Alf DaFrè, model Go Up

Naše interiérové koncepty poskytují velkou variabilitu. To, co vidíte na fotografiích, můžete měnit směrem k vašim nárokům - nejedná se jen o rozmanité spektrum barev, materiálů a povrchových úprav. Jsou to i výšky a hloubky skříní či polic, jejichž kombinacemi lze dosáhnout krásných a praktických designových interiérů. 

luxusní obývací pokoj
Zdroj obrázku: Katalog Alf DaFrè, model Split

Líbí se vám variabilní možnosti, které jsme vám představili? Mohl by se vám pak líbit i článek věnující se čistě tématu vestavěných skříní. Klikněte zde.