Offcanvas top

Luxusní italské sedací soupravy Gamma

Každý velký příběh začíná snem a u Gamma Arredamenti, které je téměř synonymem k luxusním sedacím soupravám a dalším dokonalým kusům nábytku, tomu nebylo jinak. V roce 1974 přerostlo přátelství Gabriela Ghettiho a Carly Botti skrze společnou vášeň pro designový nábytek v opravdu šťastný obchodní svazek. Založili Gamma Arredamenti, značku, která ve své filozofii nese výrobu produktů s láskou pro design a smyslem pro eleganci.

Kvalitní sedací soupravy Made in Italy

Pokud si objednáte pohovky, postele, či křesla z této dílny, dostane se vám vskutku luxusního italského nábytku. Kvalita je perfektní. Všechny modely jsou ručně vyráběné a řemeslníci společnosti Gamma ctí a dochovávají staleté know-how. Pár slovy by šlo například pohovku Escape popsat jako „nenucená, kvalitní, komfortní“, nicméně vězte, že za ní stojí desítky hodin práce: Od náčrtu designéra přes prototyp až po precizní aplikaci různých technik z truhlářského, čalounického, kožedělnického a krejčovského řemesla. Každý řemeslník, kterému se daný kus nábytku dostane do rukou, má nad svou odbornost i vlastní triky, kterým se patrně naučil od svého otce nebo dědečka. Taková Itálie zkrátka je. Například čalouníci v Gamma používají pružné čalounící popruhy jiné velikosti než ty, které se běžně používají. Výsledkem je nadstandardní pohodlí a personalizace nábytku již v momentě, kdy vzniká. Každý kus navíc pochází pouze a zcela z Itálie a do vašich domovů tak putuje Dolce vita jaksepatří.

Hovoříme-li o tomto výrobci, nelze nezmínit kůži. Gamma používá prémiovou kůži z evropských chovů a přistupuje k ní jako k jedinečnému přírodnímu materiálu: Propůjčuje exkluzivní estetickou hodnotu, jež se v průběhu času nemění a stejné je to i s jejími vlastnostmi. Stručně – jsou nenahraditelné a nenapodobitelné. Věděli jste třeba, že výrobu luxusní pohovky provází i fáze značení kůže? Jedná se o velmi důležitý a jemný proces. Ručně se vybírají a značí ta nejlepší místa na každé kůži a následně se pomocí šablon skládají tak, aby na finálním produktu vynikly ve svém přírodním charakteru v plné kráse. Ruční sešívání a prošívání pak dodá konečný dotyk dokonalosti. Paradoxně je tento téměř poslední kontakt s kůží tím prvním, čeho si na sedací soupravě či designovém křesle povšimneme.

Luxusní postele

Gamma není jen sedací nábytek, doplňky, či svítidla. Bylo by velkým hříchem opomenout jejich designové postele. Stačí pár pohledů na modely, jako je Alfred Night, Tulip Night, či Pepper Night a jeden by si hned zdříml!

Jsou to samostatné a důstojné relaxační zóny, které se pyšní stejnými kvalitami a propracovanými detaily, jako ostatní výrobky od tohoto výrobce. Luxusní manželské postele, ve kterých můžete společně snít, nebo vybavení do designových hotelů a dalších ambiciózních komerčních projektů. A design? Ten je vše, jen ne všední. Vybrat tu nejlepší postel nebude snadné, všechny jsou jako z pohádky o kvalitním spánku, matrace mají špičkovou kvalitu a vlastnosti a zbývá zamyslet se, zda je vašemu vysněnému interiéru bližší představa atypické originality (pak klikněte sem), či si přejete, aby postel lákala ke spánku jen nenápadným přepychovým kouzlem (pak se podívejte spíše sem).

Z malé společnosti ve Forlì v severní Itálii se zásluhou píle, talentu a poctivého řemesla stal silný hráč na trhu designového nábytku. Dnes má zastoupení v asi 70 zemích světa a bez zajímavosti není ani její částečná orientace na americký trh a druhé sídlo v New Yorku. Zajímá vás, jaké kroky vedou k výrobě těchto luxusních sedacích souprav? Přečtěte náš článek Jak se dělá luxusní nábytek.

Při výběru vám zůstáváme k dispozici a pokud navštívíte náš pražský showroom, rádi se vám budeme věnovat při představení vzorků materiálů. Každopádně – s produkty Gamma nelze šlápnout vedle!