Offcanvas top

Nejunikátnější hotely světa

Touha porazit konkurenci originálním nápadem nezná hranic. Po celém světě vznikají netradiční hotely nabízející jak pohodlí, tak nevšední zážitek. Lze je nalézt v různých končinách, od hustých pralesů jižní Ameriky, přes rozpálené středoafrické stepi, po zasněžené švýcarské Alpy. I na místech, kde široko daleko nestojí jiné lidské obydlí, může existovat luxusní sídlo.

            Někdo touží sledovat africká zvířata v přirozeném prostředí, ale užívat si pohodlí luxusního hotelu. Na takové návštěvníky cílí Hippo Point v Keni. Uprostřed savany mezi akáty stojí věž z cypřišového dřeva, která svým stylem trochu připomíná asijskou pagodu. Nachází se v ní pět luxusních pokojů, ze kterých lze spatřit žirafy, stáda zeber a mnoho dalších zvířat.

clanek - nejunikatnejsi hotely 1

Pokud nechcete cestovat až do Afriky, podobné místo existuje v anglickém Kentu. V Port Lympne Wild Animal Park chovají mnoho afrických živočichů, včetně největší skupiny nosorožců černých žijících mimo Afriku. V umělém safari se nachází několik prostorných a pohodlných stanů, kde je možné strávit noc.

            Jestli vás spíše než suchozemská zvířena zajímají krásy mořských hlubin, vydejte se na Floridu. Zdejší Jule’s Undersea Lodge leží na dně Smaragdové zátoky a lze se do něj dostat pouze s pomocí potápěcích přístrojů. Původně výzkumná laboratoř byla přestavěna na hotel, do kterého se vejdou dva páry. Nezapomenutelnou atrakcí je pozorování pestrobarevných ryb za prosklenými okny. Návštěvník má pocit, jako by se ocitl v akváriu naruby.

Člověk, kterého fascinuje moře, se ale nemusí se rovnou potápět na jeho dno. Umíte si představit větší romantiku, než hledět ze starého majáku na horizont oceánu? Na březích Walesu u irského moře byl v roce 1862 postaven maják Great Orme Lighthouse, ze kterého se později stal hotel. Stojí na poloostrově, díky čemuž si při ubytování můžete dopřávat výhled na moře na celých 180 stupních.

Otužilci se mohou vydat za polární kruh, do severního Finska. Zdejší hotel Kakslauttanen tvoří řady skleněných iglú v zasněžené tundře. Uvnitř nich je překvapivě teplo a v noci se vám naskytne nezapomenutelný pohled na hvězdnou oblohu. Pokud budete mít štěstí, lze odsud pozorovat rovněž jev aurora borealis, známý jako polární záři.       

Trochu toho sněhu si můžete užít i v Alpách. Zvláště, pokud jste milovníky psů! Švýcarský hotel Husky-Lodge umožňuje přespání v útulném dřevěném srubu s pořádně velkým krbem. Spí se vlastně hned vedle psích klecí, kde odpočívají huskyové cvičení pro psí spřežení. Přes den se můžete podílet na jejich tréninku, projet se na saních a večer se vrátit k teplu krbového ohně.

clanek - nejunikatnejsi hotely 2

Dáváte-li přednost před přírodními zázraky spíše historii, i pro vás se něco najde. Například blízko Reykjavíku stojí hotel, kde si návštěvníci Islandu mohou zkusit, jaké to asi je, být Vikingem. Hotel Viking připomíná slavné dlouhé domy starých obyvatel Skandinávie a jeho 42 místností je naplněno dochovaným tradičním uměním z Islandu, Grónska a Faerských ostrovů. V dřevěné jídelně se pořádají hostiny ve stylu vikingských válečníků s součástí je i sauna s kamennými zdmi.

Ať máte jakékoliv přání, ohledně zážitků, komfortu a estetiky místa, kde byste chtěli strávit dovolenou, vězte, že lidská fantazie je téměř neomezená.